EL PRADO

Grilování na lávě

Grilovat na lávě můžete téměř všechno, záleží jen na naší fantazii …. Lávový kámen je přírodní materiál pocházející z dnes již vyhaslých sopek, který velice rychle absorbuje teplo. Lávové kameny před grilováním rovnoměrně umístěte na spodní rošt nad plynový hořák, zapalte hořáky (pomocí piezozapalování při otevřeném víku), lávové kameny nahřejte na maximální výkon po dobu 10-15 minut (doba je závislá na okolní teplotě, v chladném počasí je nutné zahřívat déle). Základní podmínkou správného grilování je rychlé a prudké opečení povrchu jídla, aby se vytvořila chutná kůrčička uzavírající ve svém středu voňavé šťávy. Doba přípravy pokrmu je 5 – 20 minut podle druhu suroviny, kterou grilujeme. Je-li surovina předem marinovaná, grilovací čas bude kratší a výsledek lepší.

 
© Ekodelta s.r.o. 2012  |  tel: +420 491 453 112  |  e-mail: info@ekodelta.cz  |  http://www.ekodelta.cz